Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Αντιεπιληπτικό των GSK και Valeant


04/11/2009

Η GlaxoSmithKline και η εταίρος της Valeant Pharmaceuticals International υπέβαλαν τόσο στον ΕΜΕΑ όσο και στον FDA αίτηση έγκρισης για το retigabine, το ερευνητικό τους φάρμακο κατά της επιληψίας.
Οι δύο εταιρείες ελπίζουν ότι το retigabine θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη θεραπεία για την αντιμετώπιση ενήλικων ασθενών με επιληπτικές κρίσεις μερικής έναρξης. Το retigabine είναι το πρώτο φάρμακο στην κατηγορία των παραγόντων διάνοιξης των νευρωνικών διαύλων καλίου.
Η GSK και η Valeant ένωσαν τις δυνάμεις τους πέρυσι τον Αύγουστο και η Valeant έλαβε προκαταβολή 125 εκ. δολαρίων, η οποία κάλυπτε τα δικαιώματα για το retigabine, για το VRX698, μια άλλη θεραπεία κατά της επιληψίας, καθώς και άλλες ενώσεις του προγράμματος για τους παράγοντες διάνοιξης των διαύλων καλίου. Η συμφωνία θα μπορούσε να αξίζει συνολικά 820 εκατομμύρια δολάρια για τη Valeant, ανάλογα με τα ρυθμιστικά και εμπορικά ορόσημα, συν τις πρόσθετες ενδείξεις για το retigabine.




Θετική γνωμοδότηση εξέδοσε η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ,
συνιστώντας την έκδοση άδειας κυκλοφορίας για το Trobalt™ (ρετιγκαμπίνη), ως συμπληρωματική θεραπεία των εστιακών επιληπτικών κρίσεων με ή χωρίς δευτερογενή γενίκευση σε ενήλικες με επιληψία, ηλικίας 18 ετών και άνω, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα η GlaxoSmithKline (GSK) και η Valeant Pharmaceuticals International.
Η θεραπεία αυτή εμφανίζει σημαντικά αποτελέσματα σε μία συγκεκριμένη μορφή  επιληψίας. Πρόκειται για μορφή επιληψίας όπου η κρίση ξεκινά από μια συγκεκριμένη περιοχή, στη μια πλευρά του εγκεφάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου